Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-01-2011  

Protestacties tegen sluiting Klinische Kraamzorg

 

ALMELO - Na de eerste handtekening van SP 2e kamer fractievoorzitter Emile Roemer afgelopen maandag in Hengelo, tegen het voornemen van de Raad van Bestuur van ZGT om de klinische kraamafdeling in het ZGT-ziekenhuis Almelo (v/h Twenteborg) te verhuizen naar Hengelose vestiging, zijn volgens de SP in Almelo op de website in twee dagen tijd meer dan 800 handtekeningen binnengekomen als blijk van protest.
Morgen, donderdag 13 januari, zal de SP nog meer handtekeningen gaan verzamelen.'s Ochtends tussen 10.00 en 11.30 uur onder bezoekers van de warenmarkt en 's middags tussen 14.30 en 16.00 uur bij het ziekenhuis in Almelo. Frank Futselaar, lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Staten verkiezingen zal in de ochtenduren ook een van de actievoerders zijn.
De reacties op de website SP komen uit het hele ommeland van Almelo, zo meldt de SP. Aan de acties nemen ook SP-ers uit de regio deel.

< Ook het personeel is in actie gekomen tegen het besluit van de directie. De spandoeken moesten van het terrein van het ziekenhuis worden verwijderd en werden daarna aan de loopbrug over de Weezebeeksingel opgehangen.
Ook de verloskundigen in de regio Almelo zijn vierkant tegen de overplaatsing naar Hengelo en wijzen op de langere reistijden in kritische situaties. 

Archief
Terug naar vorige pagina