Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-01-2011  

Johan Zonder (PH) lid in de Orde van O.N.

 

ALMELO – Het nieuwe jaar begon voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld met een bezoek aan de nieuwjaarsreceptie van omnisport-vereniging PH aan de Veenelanden.
Reden was de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau van ‘duizendpoot’ Johan Zonder voor ruim vijftig jaar vrijwilligerswerk voor de vereniging PH.
Op zijn 18e al juniorenleider en daarna o.a. redactielid van De Geelvink’ en al die jaren actief in een reeks van commissies.
Hermans: “Je was een enorme steun voor de sportbesturen die nooit vergeefs een beroep op je deden. Meestal in de avonduren. Altijd stond jij klaar. Je enorme gedrevenheid was een stimulans voor je collega’s. Johan, jij hebt een tomeloze inzet, maar blijft ook altijd rustig. Je bent integer, serieus en zeer betrokken, maar ook zeer fanatiek. Vooral als het gaat om het Eerste van PH! Iedereen die op zondagmiddag naar de wedstrijd komt kijken, kent jouw stemgeluid. En vooral jouw pogingen om daarmee de scheidsrechter te beïnvloeden! Gelukkig heb je een uitlaatklep dankzij je andere hobby: vissen. In 1996 werd je al benoemd tot erelid, maar het heeft Hare Majesteit behaagd je te benoemen tot Lid van de Orde van Oranje Nassau.”

Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina