Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-12-2010  

Willem Vermeend sprak bij Energiek Almelo

 

ALMELO - Woensdag organiseerde Energiek Almelo in het Theaterhotel te Almelo haar jaarlijks symposium voor ondernemers uit Almelo. Dit jaar was het thema “Blik op de economische toekomst: waar liggen de belangrijkste kansen voor ondernemers?”. Na een economische recessie waarin de agenda gedomineerd werd door overleven en besparen, wordt het tijd voor een blik vooruit. Hoofdspreker was de oud bewindsman prof. dr. Willem Vermeend.
Vermeend gaf zijn visie over het ontstaan van de recessie en wat er aan gedaan kan worden. Vooral de digitale toekomst bood volgens hem kansen voor Nederland. ‘Onze kinderen zijn multi-tasking, ze doen allerlei dingen tegelijkertijd en ze zijn het bekwaamst op internet’, aldus Vermeend. Dat kwam volgens hem vanwege de computerdichtheid in ons land en vergeleek dat met de VS waar dat maar de helft hiervan is en vaak ook nog grotendeels afgeschermd door de ouders. De Nederlandse kinderen hebben dus een voorsprong.
Een panel bestaande uit Vermeend, Urenco-directeur Huub Rakhorst, directeur André Reigersman van RWB Water Services en wethouder economische zaken Jan van Marle discussieerden over een verregaande samenwerking van gemeenten in Twente. Van Marle refereerde aan de zo juist gemaakte verdere afspraken t.a.v. gemeenschappelijk beleid voor bedrijventerreinen in het Twentse. Reigersma had een oog voor productie in het buitenland en Rakhorst refereerde dat er voldoende specialisme voorhanden moet zijn. Vermeend onderstreepte dat en voorspelde Urenco een gouden toekomst omdat kernenergie wereldwijd meer opgang krijgt.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina