Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-12-2010  

SOBA: Verzet tegen reclamebelasting te laat


Harold Asbroek McDonalds-exploitant en SOBA-voorzitter en interviewer Martin Steenbeeke (r) tijdens een bijeenkomst van Zakelijk Almelo in september jl.

Foto: Freek Buitenweg
 

ALMELO – Volgens SOBA-voorzitter Harold Asbroek komt het verzet tegen de invoering van een reclamebelasting voor ondernemers binnen de P-ring te laat. Asbroek beweert dat in TC Tubantia. Volgens Asbroek had men eerder met de bezwaren moeten komen en had dat gekund tijdens de diverse informatieavonden die werden gehouden. Toen kwam er vrijwel geen kritiek en was er alle ruimte voor inbreng.
Tijdens de presentatie van het plan in de bioscoop aan het Amaliaplein, die door amper 40 ondernemers bezocht werd, was er wel degelijk verzet. Bovendien werden de andere informatieavonden nauwelijks bezocht en meestal uitsluitend door SOBA-leden in de kern van het centrum. De reclamebelasting moet gaan gelden voor zo'n 400 neringdoenden binnen de P-ring

Het verzet van ondernemers tegen de invoering van reclamebelasting is sterk groeiende. Vooral in de Grotestraat Zuid en de Bornsestraat weren ondernemers, makelaars en andere neringdoenden als huisartsen e.d. zich tegen de reclamebelasting die de festiviteiten in de binnenstad moet gaan financieren. IT-ondernemer Stam heeft in zijn zaak aan de Bornsestraat een bezwarenlijst ter ondertekening neergelegd en daar wordt stevig gebruik van gemaakt. 
De gemeente schoot al 75.000 euro voor om nieuwe feestverlichting te kunnen kopen terwijl de gemeenteraad nog een besluit moet nemen of de reclamebelasting per 1 januari a.s. wordt ingevoerd.
Invoering van een reclamebelasting voor neringdoenden binnen de P-ring zal ongetwijfeld tot juridische procedures leiden. De waarheid is bovendien, dat eerst nu plannen concreet zijn, bezwaren bij de gemeente kunnen worden aangetekend tegen de nieuwe belasting.

Lees ook onder kopje Politiek:
Verzet tegen invoeren reclamebelasting groeit.
Update: 07-12-2010 // 14.40 uur
Vanavond tijdens de informele raadsvergadering om 19.00 uur wordt ingesproken door tegenstanders van de reclamebelasting. Donderdagavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur is het onderwerp tevens aan de orde in het radiodiscussieprogramma Rumoer van bibliotheek Almelo en Twentsche Courant Tubantia vanuit Leescafé De Meridiaan.

Archief
Terug naar vorige pagina