Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-12-2010  

Ontvoerde Almeloër in Afghanistan is vrij

 

DEN HAAG/ALMELO - De 33-jarige Nederlandse hulpverlener Peter Oosterhuis uit Almelo en zijn Afghaanse chauffeur die op 25 oktober in Afghanistan werden ontvoerd, zijn weer vrij. Minister Uri Rosenthal (BuZa) maakte dat donderdag bekend.
Oosterhuis werkte als leider in het Miracle Centre, een centrum voor kinderen met een meervoudige handicap in het Noorden van Afghanistan. Volgens de mededeling van de minister verkeert Oosterhuis in goede gezondheid en is hij op een veilige plaats ondergebracht. Ook zijn chauffeur gaat het goed en is bij zijn familie. Beide werden donderdag om 19.45 uur vrijgelaten.
Oosterhuis werd ontvoerd toen hij met zijn chauffeur van de provinciehoofdstad Taloqan in Takhar naar de naburige provincie Kunduz reed.

Rosenthal dankte de Afghaanse autoriteiten en Streams Afghanistan - waar de Nederlander voor werkte - voor hun “doortastende optreden” waardoor deze zaak tot een goed einde kon worden gebracht. Ook de Afghaanse website van Streams maakte de vrijlating publiekelijk. 
Minister Rosenthal benadrukte dat er geen losgeld is betaald en dat Nederland dat ook nooit zal doen. Dit om te voorkomen dat Nederlanders een nog groter doel gaan vormen.
De thuiskomst van Oosterhuis wordt binnen enkele dagen verwacht.

< Meisje bij waterput. Op de achtergrond een Afghaanse politieman.
Foto: Min. van Defensie

Archief
Terug naar vorige pagina