Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-11-2010  

Ook zonder Michelin Ster is er succes


Bert Kuiper 'spuugde zijn gal' over het afblazen van het nieuwe stadhuis aan de Kloosterhof.

Fotoreportage: Freek Buitenweg
 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer van de Twentsche Courant Tubantia en de Bibliotheek Almelo kent een wisselende opkomst van het publiek. Ditmaal was her redelijk druk in Leescafé De Meridiaan waarvandaan Radio Almelo het uurtje ‘Rumoer’ live uitzond.
Rapper Silo bracht als start de titelsong van het nieuwe album ten gehore. Bert Kuiper las een column voor waarin hij zijn visie over de lokale politiek weergaf en de keuze voor een nieuw stadhuis op de Fortezza-locatie maar een zwak aftreksel vindt. Een beetje zelfkennis had de ‘stoffige ouwe zeur’ ook met de opmerking dat zijn tijd geweest is.
De discussie ging over de culinaire stand van zaken in het Almelose. Daaruit bleek dat restaurants als Casa Santa Maria en Dock19 helemaal geen Michelin Ster nodig hebben om succesvol te zijn. Sterker, sinds dat men van à la carte is overgestapt op een 3- gangen menu voor 24,50 euro is het alleen maar een stuk drukker geworden. Dock19 heeft wel een eervolle vermelding in het horecavakblad Lekker ! Nico Rikhof van restaurant ‘Op de Proef’ maakte een omgekeerde stap van een 3- gangen menu naar à la carte omdat de anderen hetzelfde gingen doen. Restaurant 21 doet het met een 3- gangen menu voor 21 euro.
Nielz Mulder begint naast Café Nielz en Broodje Onwijz begin volgend jaar met restaurant Zuid in het voormalige pand van kapper Harrie Lucassen die is verhuisd naar de Hanzelaan.
Kookdocent Scholte op Reimer van de Cas Spijkers Academie was er duidelijk over: Een toprestaurant wordt je alleen met heel veel vakkennis, veel geld en veel vasthoudendheid voordat je succes hebt en een ster verdiend.
De slotdiscussie ging over meer kunst in het straatbeeld, een onderwerp waar men nooit over uitgepraat raakt. Jurist/landelijk officier van Justitie, provinciaal CDA-politicus en accordeonspeler Jack Blom bracht tussendoor een klezmerdeuntje ten gehore.

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina