Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-11-2010  

Eerste prijs voor Eendracht op concours

 

ENSCHEDE - Muziekvereniging de Eendracht uit Almelo behaalde zondag een eerste prijs op het KNFM concert concours in het Muziekcentrum te Enschede. Het Almelose harmonieorkest kwam uit in de derde divisie en kreeg voor haar optreden 81,33 punten van de jury. De Eendracht speelde het verplichte muziekstuk Legend of a Mountain van Jacob de Haan en het vrije keuze werk Dragon Fight van Otto M. Schwarz. De jury benadrukte in het rapport dat zij de Eendracht als een orkest met veel potentie zien, met een goede bezetting en muzikale groeimogelijkheden.
Voorzitter Ben Meijer is zeer tevreden met het behaalde resultaat. ‘Op dit soort momenten vind ik het absoluut een voorrecht om voorzitter te zijn van de Eendracht. De afgelopen weken hebben wij intensief gemusiceerd en we kunnen elkaar daarom feliciteren met dit prachtige resultaat. Het succes is ook voor een groot deel te danken aan onze dirigent Gerard Grobben, die veel tijd en energie in de voorbereiding heeft gestoken. Het belangrijkst vind ik dat we dit hebben bereikt met eigen leden en op eigen kracht. Daardoor wordt de vereniging ook hechter en kunnen we verder bouwen op dit succes.’

De Eendracht timmert meer aan de weg en gaat ook gratis muziekles aanbieden aan kinderen die een instrument willen leren te bespelen.
Meer info op:
www.eendrachtalmelo.nl 

< Foto's: Hardy Klink 

Archief
Terug naar vorige pagina