Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-11-2010  

Intocht Sint(en) & Pieten

 

ALMELO – Zo’n dag als vandaag zit vol verrassingen. Overal in het land wordt vanavond de schoen gezet want de Sint is weer gearriveerd. Wat er in die schoenen komt? Alleen de echte Sint en zijn Pieten weten dat. Vandaag waren er zelfs twee in Almelo en de echte die was bij de Almelose Watersport Vereniging want de echte Sint houdt van tradities en bij AWV komt hij al meer dan 25 jaar als eerste aan om vervolgens naar de haven in de binnenstad te varen.
Hij stuurde zijn ‘hulpsint’ met de meeste pieten deze keer door want zoals hij vertelde heeft hij het niet zo met ‘blondjes’. Dat is ook niet vreemd voor een man die al eeuwen celibatair leeft. De teleurstellingen t.a.v. de ‘Kanopieten’ en de ’witte’ Pieten zullen daar wel een steentje aan hebben bijgedragen en natuurlijk staan dat soort zaken allemaal in het ‘Grote Boek’ want de echte Pieten en de echte Sint ontgaat niets, zo vertelde hij het ‘watervolk’ in de kantine van AWV. De Sint was verheugd om tal van kinderen weer te zien na een verblijf van een jaartje in het verre Spanje en hij beloofde nu al om volgend jaar terug te komen in Almelo en misschien zal hij dan zelf wel weer naar de haven in de binnenstad varen.
“Als dat ‘blondje’ tenminste er even bij stil wil staan dat het tijdens Sinterklaastijd om de kinderen gaat en niet om betaalde en verklede artiesten. Dan kan ik mijn ‘hulpsint’ de volgende keer weer ergens anders naar toe laten gaan, die heeft het al druk genoeg. Maar laat ze in de binnenstad dan alstublieft de harmonie niet meer het liedje ‘Mijn opa, mijn opa, mijn opa’ laten spelen”, aldus de Bisschop van Myra!

Fotoreportages van o.a. Jan Bril, Nick Zweers en Coen Mulder
De redactie kreeg honderden foto's binnen. Ruim 170 foto's hebben wij geplaatst. Alle geplaatste en niet geplaatste foto's zijn te bestellen via de fotosites van de fotografen. Ook vele foto's van de tocht door de City Promenade en de Grotestraat Zuid. 
(m.u.v. de foto's van de intocht bij de AWV)

Fotoreportage (171 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina