Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-11-2010  

Bibliotheekinventaris totaal vernieuwd


'Altijd wel een medewerker aanwezig om zonodig te helpen', zelfs directeur Krol springt desnoods bij.
 

ALMELO – Bijna een maand was de centrale bibliotheek aan Het Baken gesloten en waren de leden op de filialen in De Schelf en het Polmanstadion aangewezen. Het radiodiscussieprogramma ‘Rumoer’ verhuisde tijdelijk naar Proeflokaal ’t Hookhoes waar de sfeer er telkens goed in zat.
‘Stofblikdirecteur’ Jan Krol, zoals hij zichzelf al eens neerzette als directeur en manusje van alles van de Almelose bibliotheek, kreeg er de gelegenheid door om leiding te geven aan de ombouw van de centrale bibliotheek naar een meer eigentijds interieur, waar men een boek of geluidsdrager uitzoekt als ware men in een winkel.
Deze week ging de bibliotheek aan Het Baken weer open voor het publiek. Ruim 4000 bezoekers kwamen een kijkje nemen en hun boeken ruilen. Geen grote balie meer bij de entree maar twee vakken waar men de geleende boeken kan inleveren zoals de lege flessen in een supermarkt. De nieuw geleende boeken moeten de leden nu zelf scannen waarna met de uitgeprinte bon kan worden afgerekend bij de betaalautomaat.
Voor de jongeren zal het snel wennen, maar directeur Krol garandeert dat er altijd een hulpvaardig personeelslid is om even een handje te helpen. Een ander voordeel van de herinrichting is dat de medewerkers van de bibliotheek breder ingezet kunnen worden. Een openstelling op maandag ligt volgens Krol in het verschiet. ‘Want op maandag dicht, dat kan niet meer in een hedendaagse bibliotheek’, aldus Jan Krol donderdagavond tijdens het discussieprogramma ‘Rumoer’ in Leescafé De Meridiaan.

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina