Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-07-2008  

Gemeente legt conservatoir beslag op inventaris De Schelf

 

Op de website van juridisch adviseur J. Eshuis (jeejar.nl) staat de melding dat de gemeente Almelo conservatoir beslag heeft laten leggen op de inventaris van Wijkcentrum De Schelf. De inventaris is eigendom van de Stichting Samenlevingsopbouw Schelfhorst (SSS), waarvan Eshuis voorzitter is. Het bestuur van de stichting SSS en het college van B&W van de gemeente Almelo leven al geruime tijd in onmin, omdat de gemeente Almelo het beheer van het wijkcentrum wil overnemen en het bestuur van de SSS daar een andere visie over heeft.
Al vorig jaar legde de gemeente bij het bestuur van de SSS een claim op tafel van ruim een ton, zijnde onbetaalde energienota's die door de gemeente waren betaald. Deze claim wordt door het bestuur betwist omdat de gemeente - ook na aandringen - geen gespecificeerde nota toonde waarin bijvoorbeeld het energiegebruik van medegebruikers als bibliotheek, kerkzaal en de stichting Scoop zichtbaar was.
Per 1 augustus a.s. zegde de gemeente ook al eenzijdig de gebruikersovereenkomst van het gebouw op aan de stichting SSS en ook dit werd door het bestuur betwist. Een ingediend bezwaar tegen het collegebesluit de subsidie per 1 januari jl. te stoppen, werd door de Commissie van Onderzoek & Advies enige dagen geleden niet ontvankelijk verklaard, omdat het bezwaar na 1 februari 2008 bij de gemeente was ingediend. Naar aanleiding van dat advies meldde Eshuis dat het bestuur van de SSS nu 'gedwongen' was om de inventaris in de verkoop te doen en dat belangstellenden zich schriftelijk konden melden. Die aankondiging heeft kennelijk het college van B&W doen bewegen het conservatoire beslag te laten uitvaardigen. Met het conservatoire beslag komt de strijd daardoor in nieuw vaarwater zoals voorzitter Eshuis op zijn site meldt. Volgens de publicatie van Eshuis, is de gemeente nu gedwongen om de vordering bij de rechter hard te maken middels objectieve cijfers. Als bijkomstigheid meldt Eshuis tevens dat door de actie van het college van B&W er in het wijkcentrum ook geen alcoholhoudende dranken meer geschonken kunnen worden, omdat het bestuur als 'ondernemer' in de zin van de Drank & Horecawet nu buitenspel staat.

Archief
Terug naar vorige pagina