Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-10-2010  

Nominatie voor Münsterproject Noordik


foto: Noordik-Leerling Etiënne Lagcher test na het interview bij een Duitse AUDI-dealer het nieuwste model
 

Zelfvertrouwen
Volgens docent Stef Hudepohl begint de meerwaarde van het project al bij de voorbereiding: “Leerlingen leren al bij het zoeken naar een leuke afspraak hoe ze Duitse internetpagina’s moeten scannen op relevante informatie, wat goed is voor hun leesvaardigheid. Vervolgens moeten ze voorafgaand door een goede voorbereiding telefonisch de afspraak maken. Meestal verlopen die gesprekken beter dan de leerlingen zelf gedacht hadden, wat goed is voor hun zelfvertrouwen.”

Krant
Er zijn in het verleden al interviews gehouden op het vliegveld van Münster, in de dierentuin, maar ook een gesprek met een percussionist uit Afrika was erg interessant. Via mobiele telefoon zijn de begeleidende docenten voortdurend stand-by om eventuele problemen op te lossen. Het krantenartikel dat ze naar aanleiding van hun interview moeten schrijven, wordt door de docent beoordeeld. Alle artikelen worden gebundeld tot een krant.

Presentatie
Op vrijdag 5 november presenteren docenten Erik Haandrikman en Stef Hudepohl hun project tijdens de landelijke studiedag van de vereniging “Levende Talen” in Zwolle. Ze worden daarbij geholpen door Noordikleerling Etiënne Lagcher.
 

Archief
Terug naar vorige pagina