Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-10-2010  

Pyromanen slaan 2 x toe in Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO - Zondagavond werd de brandweer in korte tijd twee keer gealarmeerd voor branden in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek. Aan de Frederik van Eedenstraat werd vermoedelijk brandgesticht in een leegstaand bedrijfspand waar voorheen een kringloopwinkel was gevestigd. Nog tijdens het nablussen kwam het alarm van een brand in het restaurant van de voormalige sporthal Rembrandt aan de Rembrandtlaan. Slechts enekel honderden meters om de hoek van de brand aan de Frederik van Eedenstraat.
De sporthal werd gesloopt omdat enkele weken geleden de Topsporthal IISPA aan de Weezebeeksingel in gebruik werd genomen. Bij de branden werden brandweerkorpsen uit Almelo, Wierden en Rijssen ingeschakeld.
Het aantal branden in Almelo begint dramatische vormen aan te nemen ondanks dat de Politie Twente een speciaal rechercheteam in het leven heeft geroepen. De politie schakelde Burgernet in, omdat twee jongens in donkere kleding met mutsen op werden gezien die na het ontstaan van de brand in de Frederik van Eedenstraat wegrenden. Het leidde niet tot een aanhouding. Tips ontvangt de politie graag via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

< Frederik van Eedenstraat - foto: Patrick Weegink
(meer foto's)

Archief
Terug naar vorige pagina