Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-10-2010  

Rumoer over voetbal en gemeenteraad


Gijs Stork wil wel terug naar het begin van de volksvertegenwoordiging toen raadsleden individueel werden gekozen.
 

ALMELO – De derde radio-uitzending van het discussieprogramma Rumoer uit Proeflokaal ’t Hookhoes ging donderdagavond over het inmiddels ingetrokken stadionverbod van de ‘Almelose Dries Roelvink’ Gertie Leushuis en de versnippering in de gemeenteraad die inmiddels bestaat uit 14 fracties.
Zanger Leushuis kreeg een stadionverbod omdat hij met een naakte opblaaspop langs het veld liep tijdens de westrijd tegen FC Twente om de ‘meute’ op de tribunes op te zwepen. Het opgelegde verbod werd echter door het bestuur van Heracles Almelo al weer ingetrokken na de vele bezwaren uit de supportersschare die de opzwepende acties van Leushuis wel kan waarderen. Reden voor raadslid Jan Hammink (PvdA) om Leushuis te verblijden met een fietspomp zodat Leushuis zijn opblaaspop weer kan vullen. Maar dan wel in een zwart-witte outfit.
Ter discussie stond ook de versnippering van de gemeenteraad nu deze na de verkiezing in maart jl. alweer is toegenomen naar 14 door het uitstappen van eerst Gerwin Kamphuis uit de PVA en onlangs de Turkse Almelose Imran Dikmen-Yalçi uit de fractie van het CDA vanwege de samenwerking met de PVV van Gert Wilders.
Nestor van de gemeenteraad Gijs Stork doet er niet moeilijk over en juicht het alleen maar toe. ‘Des te meer, des te beter’, riep Stork in de microfoon van Radio Almelo tijdens het discussieprogramma Rumoer in proeflokaal ’t Hookhoes. ‘Pas dan krijg je echte democratie. Want er zijn in de grote fracties allerlei individuen die twijfelen. Alleen de fractiediscipline houdt ze nu nog in het gareel’, aldus Stork die verder vindt dat eerst dan, de voorstellen op zijn merites kunnen worden beoordeeld en niet meer ‘door de strot’ geduwd worden onder de druk van de collegepartijen.

< Fotoreportage Jan Bril

Beluister hier de discussie via Radio Almelo gemist.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina