Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-10-2010  

Middelkamp doet aangifte tegen sloop Indiƫ

 

ALMELO – Milieuadviseur Middelkamp stapte al vijf keer naar de voorzieningenrechter van de Almelose rechtbank inzake de sloop- en breekactiviteiten in opdracht van Ter Steege Vastgoed BV op het Indiëcomplex. Drie keer deed hij dat namens zichzelf en de laatste twee keer namens sloopbedrijf Kolenbrander uit Bornerbroek. Alle keren kreeg hij het lid op de neus maar nu heeft Middelkamp vrijdag jl. aangifte gedaan bij de politie tegen de sloopwerkzaamheden, meldt TC Tubantia.

De beweegredenen van Middelkamp is de verspreiding van kwartsstof die bij de sloopactiviteiten vrijkomt en kankerverwekkend kan zijn. In baksteen zit namelijk ook kwartsstof dat overigens in de natuur veelvuldig voorkomt. Bijvoorbeeld bijna het hele Nederlandse Noordzeestrand heeft een hoger kwartsgehalte dan de Europese wettelijke norm toestaat en toch is het strand vrij toegankelijk voor recreatie.

Tijdens de sloopwerkzaamheden op het 22 ha grootte Indiëcomplex, wordt door sloopbedrijf RGS uit Rijssen zoals door de gemeente voorgeschreven een watervernevelaar ingezet en de bestuursrechter zag dan ook geen aanleiding om in te grijpen.
Ter Steege Vastgoed BV wil op het Indiëcomplex een woonrijk in de kern van de stad maken voor jong en oud, inclusief kinderdagverblijf en een ambitieuze kunsthal.

Archief
Terug naar vorige pagina