Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-10-2010  

Presentatie nieuw stadion en de voetbalwet

 

ALMELO – Maandagavond werd in de businessroom van het Polmanstadion het plan voor een nieuw voetbalstadion gepresenteerd aan het grote publiek. Architect Norbert Lienesch van PR8 Architecten en projectmanager Bert Westra gaven uitleg over het bouwplan. Ook via vragen kwamen onderwerpen als het supporterscafé, het rolstoelterras, het rookbeleid en de financiering aan de orde.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld gaf uitleg over de inzet van de nieuwe voetbalwet evenals officier van justitie Carlo Dronkers. Zijn uitleg van een vicueuze cirkel van 5 km rond de middenstip waarin een gebiedsverbod kan worden opgelegd, maakte niet veel indruk onder de talrijke aanwezigen. In dat verband werd bijvoorbeeld niet gewezen op bepalingen in de Grondwet en het Europees recht die personen die binnen die cirkel wonen, het gebiedsverbod niet kan worden opgelegd. Daarvoor zou een kleine cirkel rondom het stadion meer uitkomst bieden en moet ten aanzien van ‘raddraaiers’ toch ook een dossier worden opgebouwd.
Heracles Almelo voorzitter Jan Smit, die vol enthousiasme is voor de bouw van een nieuw stadion, gaf te kennen dat het wel snel dient te gebeuren omdat hij anders de ‘Pijp aan Maarten’ geeft.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina