Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-10-2010  

Kunsthal Plus Almelo wordt ambitieus plan

 

ALMELO – Het plan om van de laatste hal op het Indië-complex, waarin nu nog de weverijmachines van Royal ten Cate dagelijks geweven kunststofdoek produceert, een aansprekende Kunsthal te maken krijgt steeds meer vorm.
In het voorjaar van 2011 gaat de weverij definitief dicht en wordt de productie verplaatst naar Nijverdal en al een jaar later licht het in de bedoeling om Kunsthal Plus te gaan openen. Een Kunsthal die zich moet gaan onderscheiden qua opzet en waarvan de faam zich moet gaan uitstrekken tot geheel Nederland en zelfs over de landgrenzen heen.
Sinds kort is er ook een stichtingsbestuur onder voorzitterschap van de Almeloër Hans Hammink die samen met zijn medebestuurders de Stuurgroep Kunsthal Plus Almelo handen en voeten moet geven om het ambitieuze plan te realiseren. De Stuurgroep is ingesteld door de initiatiefnemers van het eerste uur en de stichtingen Indigo en Helicon.
Ter Steege Vastgoed uit Rijssen, die het Indië-complex ontwikkelt tot een nieuwe woonlocatie voor jong en oud, ondersteunt de realisatie van de Kunsthal Almelo Plus en ziet de Kunsthal als een van de dragers in de ontwikkeling.
Het plan werd vrijdag gepresenteerd in de kantine van woningstichting St. Joseph aan de Heetveldsweg.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina