Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-10-2010  

Rumoer over het horecabeleid

 

Geen enkele horeca-activiteit op bedrijventerreinen is namelijk ontstaan zonder instemming van de gemeente. De oorzaak van de stampij is te wijten aan het veranderen van het bestemmingsplan op bedrijventerrein Het Noordbroek terwijl daar in het verleden een kartcentrum met volledige horecavergunning zat en de gemeente er personeelsfeesten hield. In 2002 vestigde er zich het kinderspeelparadijs Dolle Pret met op de bovenverdieping het partycentrum Aylin. De bestemmingsplanwijziging van weiland in industrie in 2006 was de oorzaak dat Dolle Pret/Aylin tussen de molensteen werd vermalen en niet meer mocht wat voordien met vergunning wel werd toegestaan.
De juridische procedures maakten verder duidelijk dat tal van horeca-activiteiten op bedrijventerreinen en buiten het centrum sinds jaar en dag met vergunning actief zijn terwijl de bestemmingsplannen die mogelijkheid feitelijk niet boden.
Niet voor niets dat de gemeenteraad nu een duidelijk beleid wil om deze gang van zaken voor de toekomst goed te reguleren.
Hoofdredacteur Han Pape van het Twentse Opinieweekblad De Roskom zette vooraf in een uitgesproken column de zaken op scherp en verweet het journaille dat zij zich teveel in een ivoren toren ophouden en te weinig de kroeg ingaan om de belevenis van het volk te ervaren waarbij ook meer aan waarheidsvinding gedaan moet worden.

Luister eerst naar ‘Rumoer’ op Radio Almelo en lees dan het artikel in TC Tubantia.

< fotoreportage: Jan Bril en Freek Buitenweg

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina