Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-10-2010  

Ludieke opening kinderboekenweek De Heemde

 

Het thema is dit jaar "De grote tekententoonstelling" en gaat voornamelijk over beeldtaal in boeken. Groep 8 gaat dan ook bij de kunstuitleen op bezoek om hier een passend schilderij bij te zoeken. Boekhandel Hilarius Broekhuis organiseerde voorafgaande aan de kinderboekenweek een leuke wedstrijd; ‘het zelf maken van een boekenlegger’ en natuurlijk deden de leerlingen van de Heemde mee. Ze hebben hiervoor prachtige ontwerpen gemaakt, maar de grote winnaar is QiQi Sun uit groep 6. Zij maakte de allermooiste boekenlegger van Almelo en deze zal dan ook echt worden uitgegeven! Misschien hebt u binnenkort wel de boekenlegger van deze Heemdeleerling in uw bezit.
Op 12 oktober wordt de finale gehouden van de voorleeswedstrijd van deze week. Verder zal er tijdens de kinderboekenweek op De Heemde elke ochtend in de groepen worden voorgelezen door een gast-juf of -meester. Ook maakt elke groep een speciaal kunstwerk, passend bij het thema. Kunstwerken als van Corneille en Ton Schulten zijn te bewonderen, maar ook wordt er gewerkt met zand en verf. Al met al beloofd het een prachtige tentoonstelling te worden. Deze kunstwerken zijn te bewonderen op de grote jaarlijkse boekenmarkt van De Heemde, die plaats vindt op 14 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.
Diverse boekhandelaren zoals boekhandel Almelo, Broekhuis Hilarius en De Lichtbron zullen hier hun speciale koopwaar aanbieden voor aantrekkelijke prijzen. Tevens is er een tweedehands boekenmarkt, georganiseerd voor en door de leerlingen.
Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere en gezellige boekenmarkt met tentoonstelling te bezoeken! De entree is gratis. Welkom op de Heemde!
 

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina