Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-10-2010  

NOS filmt topturnsters BosanTON


Sanne Wevers in de klas bij CSG Het Noordik terwijl de NOS haar filmt.
 

ALMELO – De NOS maakte vandaag een reportage over de topturnsters van BosanTON die sinds vrijdag jl. de topsportturnhal in het IISPA in gebruik hebben genomen. De NOS volgde o.a. topturnsters Sanne en Lieke Wevers vanuit hun ouderlijk huis in Oldenzaal op weg naar de training in de IISPA waar de zusjes Sanne en Lieke Wevers en clubgenoten Wyomi Masela en Yvette Moshagen sinds vrijdag hun dagelijkse training afwerken.
Sanne Wevers en Yvette Moshagen zijn beide geselecteerd voor het WK turnen dat van 16 tot 24 oktober wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Wyomi Masela en Lieke Wevers vielen in het voortraject af door blessures. Voor de drie finaledagen van het WK in Ahoy zijn nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar.
Ook werden de turnsters gefilmd op de onderwijsinstelling CSG Het Noordik waar de topturnsters van BosanTON hun schoolopleiding volgen in de LOOT-afdeling voor topsportbeoefenaren. De LOOT-opleiding houdt rekening met training en wedstrijden en geeft extra studiebegeleiding om het beoefenen van topsport mogelijk te maken.

Archief
Terug naar vorige pagina