Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-10-2010  

Mishandeling, brandstichting en arrestaties

 

Zaterdagavond rond 22 uur assisteerde de politie een autobezitter aan de Bornsestraat die zijn brandende auto aan het blussen was. De politie verzoekt getuigen van de brandstichting zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 - 7000.
Eveneens zaterdagavond vond een overval plaats in een woning aan De Houtduif. Omstreeks 18.30 uur drong een onbekende een woning binnen waar op dat moment alleen de 16-jarige dochter des huizes aanwezig was. Hij eiste geld en kreeg een ‘kistje’ mee met daarin een onbekend geldbedrag.

Het volgende signalement is bekend:

Dader 1:
Negroïde man.
Ongeveer tussen de 20 – 23 jaar oud.
Tenger postuur en is ongeveer 1.70 / 1.75 cm groot.
Hij droeg donkere bovenkleding en een grijze joggingbroek en een witte pet.
Hij droeg witte Nike sportschoenen met gele lichtgevende strepen.
Hij sprak goed Nederlands.


De dader werd nog hardlopend in de wijk gesignaleerd met het kistje in de hand. Mogelijk is de man bij een handlanger in de auto gestapt. Mogelijk een donkere Opel Vectra. Tips graag via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bij een kraak in de Plus-markt aan de Bornsestraat werden in de nacht van zaterdag op zondag explosieven gebruikt om de aanwezige geldautomaat te kraken. Tot spijt van de krakers was deze leeg en renden zij de winkel weer uit zonder buit.
Tips van omwonenden gaven de politie de gelegenheid om de vluchtauto’s in de buurt van Borne op te sporen. De inzittenden, een 22-jarige man uit Daarlerveen, een 26-jarige man uit Hengelo, een 30-jarige man uit Glane, een 26-jarige man uit Enschede en een 47-jarige man uit Almelo, zijn aangehouden. In een van de auto’s lagen diverse inbrekersgereedschap en accu’s voor de vermoedelijke ontsteking van de explosieven.
Klik hier voor de volledige berichten.

Archief
Terug naar vorige pagina