Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-10-2010  

Debutant Korte pakt hoofdprijs APKV

 

ALMELO – Johnny Korte uit Almelo is in zijn eerste jaar als fokker van sebright krielen direct in de prijzen gevallen. Hij heeft zaterdag één van de hoofdprijzen behaald op de jaarlijkse fokkersdag van zijn club APKV Het Oosten. Op de openbare keuring van de kleindierenvereniging op het terrein van De Reisduif aan de Winkelsteeg in hartje Almelo, is keurmeester Wim Voskamp lovend over de zilver zwartgezoomde kip. Hij beoordeelt het dwerghoen met het hoge predikaat fraai.
Andere prijswinnaars op deze onderlinge competitie zijn Harald Asbreuk uit Albergen. Hij wint bij de konijnen met een dier van het ras Belgische haas. Keurmeester Henk Volmer uit Losser bekijkt het ranke konijn van top tot teen en laat uiteindelijk een fraai noteren als predikaat. Bij de sierduiven geeft keurmeester Bennie Kleine uit Enschede na zijn keuring de voorkeur aan een oosterse meeuw van Cor Veenvliet uit Almelo, voor een oosterse roller van zijn club- en plaatsgenoot Mark Jorink.
De fokkersdag is zaterdagavond afgesloten met een besloten feestavond voor leden en partners. De leden van APKV Het Oosten kijken nu uit naar de komende clubshow die is ondergebracht op de provinciale kampioenschappen. Deze show wordt gehouden op 26, 27 en 28 november in sporthal Mossendam in Goor.
Meer informatie: www.apkvhetoosten.nl

< Trots poseert Johnny Korte bij zijn dwerghoen van het ras sebright. Hij wint één van de hoofdprijzen op de fokkersdag van APKV Het Oosten.
Foto: Tom van den Berg

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina