Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-10-2010  

Eskerplein ontevreden over verkeersbeleid

 

ALMELO – Het rendement van de ondernemers aan het Eskerplein op het Sluitersveld stemt de meeste ondernemers tevreden, maar ten aanzien van de verkeersafwikkeling heerst er grote ontevredenheid. Die mening verkondigde Herman van Limbeek die aan het Eskerplein een Plusmarkt exploiteert, tijdens de tweede debatavond Rumoer in Leescafé De Meridiaan. ‘We hebben voldoende parkeerruimte, dat is het probleem niet. Het is de toegang, want dat is een ramp! Veel te smal waardoor het lijkt alsof er te weinig parkeerruimte is’, aldus van Limbeek.
Hij stelde tevens dat het onderwerp al vanaf dag één bij de gemeente is aangekaart maar dat het tot nu toe niet heeft geleid tot maatregelen. Ook vinden de ondernemers dat er te weinig fietsenrekken zijn om de fietsen te stallen zodat ze her en der worden neergezet.
Van Limbeek had een flinke klaagzang want ook is hij ontevreden over de bouw van 500 woningen die er nog zouden komen maar nog niet zijn en dat kost hen alleen maar omzet zo lang die nog niet worden gebouwd. Volgens van Limbeek doet de gemeente helemaal niets voor de ondernemers aan het Eskerplein terwijl dat wel het geval is in de binnenstad. ‘In de binnenstad wordt na elke marktdag grondig geveegd, hier blijft de rommel soms wekenlang liggen’, klaagt van Limbeek. Een ander probleem dat van Limbeek aansneed was het uitdelen van rode kaarten aan winkeldieven in de binnenstad en daarna worden geweerd. ‘Die winkeldieven kunnen niet meer in de binnenstad terecht en komen dan naar ons’, ging zijn klaagzang verder.
Één postieve noot had van Limbeek toch tijdens zijn klaagzang want volgens eigen zeggen draait zijn super als een tierelier.

Rumoer is een discussieprogramma van de Bibliotheek Almelo en Twentsche Courant Tubantia op donderdagavond tussen 20.000 uur en 21.00 uur in Leescafé De Meridiaan. Rumoer wordt live uitgezonden via Radio Almelo.
 
< Freek Buitenweg maakte de fotoreportage

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina