Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-09-2010  

Theo Gottenbos wint Herman Krikhaarprijs 2010


SARA-voorzitter Joep Vrielink overhandigde de Herman Krikhaar Prijs 2010 en de Publieksprijs 2010
 

ALMELO - Theo Gottenbos is winnaar geworden van de Herman Krikhaarprijs 2010. De jury vond zijn werk een onverwacht element in de tentoonstelling, was getroffen door de totale nutteloosheid van de mini-installatie, maar noemde dat meteen ook de kracht van het werk. Dit jaar koos ook het publiek weer een winnaar. Dat werd Frieda Waanders. Zij kreeg de meeste stemmen van alle deelnemers. Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Joep Vrielink van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd.
De vakjury van de Herman Krikhaarprijs koos Theo Gottenbos tot winnaar omdat zijn werk iets hulpeloos, maar meteen ook humoristisch uitstraalde. “ Het zet iets in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. We zijn getroffen door de totale nutteloosheid van dit werk, al zit daarin ook de kracht. Gottenboos heeft een mini-installatie gemaakt die prima in Almelo zou passen.”

De Atelierroute Almelo werd – mede dankzij de aftrap die de Big Basement Band vrijdagavond gaf - een groot succes. Gelukkig was het weer bijzonder goed en bleef de regen weg. Dat was met name voor de dit jaar voor het eerst gehouden Filmroute erg prettig. Die nieuwe Filmroute was trouwens zelf ook een groot succes, omdat de organisatoren er uitstekend in waren geslaagd de juiste gevels te vinden voor de projectie van hun korte films. De Atelierroute kende zowel zaterdag als zondag een flinke toeloop van bezoekers, waarbij vooral ook het rondreizende gezelschap van Carboot-art veel aandacht trok.

Gelukkig
Ook de jaarlijkse Theaterroute, die deel uitmaakt van de Atelierroute, was bijna traditioneel uitverkocht en mede dankzij de bijzondere locaties een groot succes. “We zaten in een paar bijzonder fraaie architectonisch huizen en ook Molen de Hoop was een bijzonder sfeervol toneel. Ik ben dan ook een bijzonder gelukkig man,” aldus voorzitter Joep Vrielink. De Atelierroute Almelo wordt volgend jaar opnieuw gehouden in het laatste weekend van september.

< Fotograaf Freek Buitenweg toog naar de prijsuitreiking maar bezocht voordien ook Galerie Tusveld en de Beeldentuin 't Nijrees

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina