Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-09-2010  

Zeer drukke Open Dag Indiƫ-complex

 

ALMELO – Vele honderden bezoekers trok de Open Dag op het Indie-complex. Het voormalige textielcomplex van Royal ten Cate (23 ha.) ondergaat in de komende jaren een ware metamorfose tot woongebied. Gelegen tussen het groene Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand en de jachthaven in de binnenstad worden op het immense terrein honderden woningen gerealiseerd in nieuwbouw maar ook in delen van de fabriekshallen die als cultureel erfgoed blijven staan. Gezinswoningen in moderne architectuur en individuele huisvesting voor senioren dicht bij het station en tegen het centrum aan met culturele invullingen en een kinderdagverblijf en school voor basisonderwijs. Verder een restauratieve voorziening in de oude watertoren met aansluitend een stadsstrand en nieuwe havenkommen met drijvende woningen. LEVS-architecten te Amsterdam is eerder dit jaar begonnen met het uitwerken van ontwerpen aan de hand van de bedenkers van het plan, Urhahn Urban Design. Gelet op de grote belangstelling, kan de metamorfose van het Indië-complex wel eens eerder een succes worden dan het gemeentelijke plan voor Waterrijk.
Woordvoerder Tijhof van Ter Steege Vastgoed BV uit Rijssen was in ieder geval blij verrast met de hoge opkomst. Ook makelaar Thijs ter Haar van Kamphuis Makelaars had die hoge opkomst niet verwacht en was met meerdere mensen in de weer om alle belangstellenden de plannen uit te leggen.
De hypotheekadviseurs van de Rabobank Noord Twente en de King Arthur Groep voor inspirerend wonen voor senioren zijn de andere partners van Ter Steege Vastgoed BV in de ontwikkeling van het Indië-complex.

Kijk naar de fotoreportage van o.a. Jan Bril en Freek Buitenweg.


Informatiedag King Arthur Groep 9 oktober a.s.

Fotoreportage (77 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina