Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-07-2010  

Samenwerkingsovereenkomst Canisius en Urenco

 

ALMELO - Maandag jl. werd door scholengemeenschap St. Canisius en Urenco in Almelo een overeenkomst getekend onder auspiciën van Jet-Net ter bevordering van de interesse van leerlingen in bètavakken en bèta opleidingen.
Als zeer belangrijk wordt beschouwd dat leerlingen een goed beeld krijgen van de mogelijke toekomst als er voor een bètastudie wordt gekozen.
De samenwerking met Urenco houdt in dat enkele leerjaren van St. Canisius het bedrijf bezoeken, voor een voorlichting cq. rondleiding. Daarnaast wordt getracht gezamenlijk lesmateriaal te ontwikkelen dat op school of in andere instituten bruikbaar is. Ook kan Urenco leerlingen in de examenklassen helpen bij het maken van een profielwerkstuk.
In de komende jaren wordt er een programma ontwikkeld waarbij ieder leerjaar van het havo en het vwo wordt betrokken bij dit samenwerkingsverband. Met als doel een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden na een bèta studie op HBO- of WO- niveau.

< Foto v.l.n.r.: Rene Delnooz, locatiedirecteur Sg. St-Canisius Almelo en Judith Slijkhuis-Soet, communicatiemanager Urenco.
 

Archief
Terug naar vorige pagina