Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2010  

Ter Steege start in fasen ontwikkeling Indiƫgebied


Links langs de Kolthofsingel 'De Velden'. Op de voorgrond watergebonden wonen aansluitend op de jachthaven en kanaal Almelo-Nordhorn met in het midden de 'Crazy Tower' met appartementen naar een ontwerp van Search Architecten Amsterdam.
 

ALMELO – Ter Steege Projectontwikkeling uit Rijssen hield vanmiddag een persbijeenkomst over de komende ontwikkeling van het Indiëcomplex. Vorig jaar begon Ter Steege met het aansluitende deel De Velden langs de Kolthofsingel waar een bedrijventerrein voor lichte industrie van 6,5 ha. wordt ontwikkeld. Dertig procent van De Velden is inmiddels verkocht.
Het resterende deel van 16,5 ha. van het voormalige Indiëcomplex van Royal ten Cate wordt verder gedurende 10 jaar in fasen ontwikkeld tot een woongebied voor 600 wooneenheden en meet samen met De Velden 23 ha. in totaal.
Zestig wooneenheden per jaar is het doel dat Ter Steege Projectontwikkeling zich heeft gesteld en in de verhouding 20% sociaal, 40% midden en 40% duurdere woningen wordt ontwikkeld in zowel huur- als koopwoningen.
Ook komen er een twintigtal bijzondere waterwoningen en wordt de Sluiskade ‘geknipt’ in eenrichtingsverkeer vanaf het vroegere ‘Klein Scheveningen’ en vindt de ontsluiting plaats via een centrale route door het gebied via de Kolthofsingel.
Een aantal bijzondere delen van het voormalige textielcomplex blijven behouden en krijgen collectieve invullingen zoals de historische watertoren, een aantal shred-daken, het deel met de schelpdaken en de twee aaneengesloten booghallen waarin een peuterdagverblijf, naschoolse opvang en dergelijke worden geconcentreerd.
Volgens Ter Steege Projectontwikkeling leef je in Indië in een inspirerende omgeving, waar wonen, water en groen op een bijzondere manier verweven zijn. Indië inspireert, met de unieke combinatie van historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca. Indie: bijzonder wonen.
Op 4 september a.s. is er een Open Dag waar het publiek kennis kan maken met de komende ontwikkeling. De verkoop van woningen begint eind dit jaar. Meer informatie staat op www.indie.nl

Fotoreportage (45 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina