Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2010  

Bolk's haringparty wordt een fenomeen

 

ALMELO - De jaarlijkse haringparty bij Bolk Transport is de laatste jaren getransformeerd tot een waar fenomeen. Organisator Henk Bolk weet zo'n beetje iedereen die iets voorstelt in bestuurlijk Nederland te verzamelen en in Den Haag wordt figuurlijk gesproken ‘gevochten’ om op de gastenlijst te komen. VVD-voorzitter Ivo Opstelten was zowaar binnen een week voor de tweede keer te gast bij Henk Bolk en ook oud- minister Henk Kamp was overgekomen uit de overzeese gebiedsdelen. Kamerlid Han ten Broeke (VVD) en Ank Bijleveld (CDA) lieten zowaar de verkiezingscampagne even rusten net zoals Pieter Omzigt en Annie Schreijer maar die stopt toch als volksvertegenwoordiger.
Verder werden gespot de nieuwe Miss Overijssel Petra Smits, Europarlementariër Hans van Baalen, Heracles Almelo voorzitter Jan Smit en ook verkeersofficier Koos Spee was per bolide naar Almelo gereisd zonder de snelheidslimiet te overschrijden.
Verder waren er tal van Twentse ondernemers die zich evenals alle andere gasten de dit jaar iets minder vette Hollandse Nieuwe goed lieten smaken. Niet dat die officieel al verkrijgbaar is, maar daar weet Henk Bolk elk jaar wel iets op te vinden.
Beroemd is ook de jaarlijkse toespraak van Henk Bolk waarbij verschillende mensen in het zonnetje worden gezet en zijn woorden er spreekwoordelijk gezien weer ‘inglijden als Gods Woord in een ouderling’. Dat gold ook voor de haring trouwens. Henk Bolk weet als geen ander dat lobbyen voor het Twentse bedrijfsleven noodzakelijk is en tal van ondernemers waren dan ook aanwezig.
Frans Bauer zorgde voor het verrassende entertainmentpakket en kreeg de ‘meute’ wel aan de polonaise met zoals het betaamd een echte leider als Ivo Opstelten voorop.

Fotoreportage (90 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina