Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-05-2010  

Hof Arnhem wil getuigen horen in gijzeldrama

 

ARNHEM – Het gerechtshof in Arnhem heeft aangegeven dat in het hoger beroep van gijzelnemer Ahmed O. nieuwe getuigen moeten worden gehoord. Ahmed O. gijzelde op 16 juni 2008 wethouder Kuiper en vier ambtenaren in het stadhuis van Almelo nadat hij het restaurant van zijn vrouw en zijn auto in de hens stak. Aanleiding zou de tegenwerking zijn van de gemeente Almelo om geen vergunning te willen verlenen in het voormalige restaurantpand van V&D.
De gemeente Almelo had op het pand de Wet Voorkeursrecht Gemeenten gelegd omdat het pand in 2017 zou worden gesloopt voor vernieuwing van de binnenstad. Bovendien werden marktkramen tegen de gevel van het restaurant geplaatst op marktdagen en werd op onterechte wijze met inzet van de marktdienst en politie het terras ontruimd. De provinciale Ombudsman tikte de gemeente daarvoor gevoelig over de vingers.
Bij de zitting in Almelo werden veel getuigen die de verdediging aanvoerde afgewezen. Het Hof in Arnhem denkt daar echter anders over en wil wel een tweetal ambtenaren en een aantal andere betrokken personen horen.
Onderneemster Ocksi-Erdem ging door de affaire, die landelijk de aandacht trok in het TV-programma Zembla, failliet. Dat faillissement wordt waarschijnlijk binnenkort opgeheven wegens gebrek aan baten zo meldt juridisch adviseur Eshuis op de website www.jeejar.nl  
 

Archief
Terug naar vorige pagina