Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-05-2010  

Legoteam WierdeWorldWay nu naar Istanbul

 

Ruim 48 teams uit de hele wereld, zoals Singapore, Canada, de Verenigde Staten, \Japan en Zweden, strijden in een soort Olympische sfeer om de hoogste eer. Kijk verder op www.smartmoveistanbul.org voor de deelnemende landen. Vanuit Nederland kan iedereen via de live internetverbinding www.techniekpromotie.nl de wedstrijden volgen. Alle presentaties zijn in het Engels vertaald en worden door de kinderen zelf gepresenteerd.
Naast het wedstrijdelement krijgen de deelnemende teams ontspanning aangeboden. Zo krijgen de kinderen rondleidingen door Istanbul, worden musea bezocht en wordt deelgenomen aan een speciale spectaculaire parade ter ere van de ‘Dag van het kind’.
Kortom de leerlingen zullen een wereld aan belevenissen ervaren.
Op www.dewierdeh.nl  kunt u meer informatie vinden over de FLL.

WierdeWorldWay komt met dé oplossing voor het verkeersprobleem!
WierdeWorldWay heeft de oplossing voor het verkeersprobleem: de Smart Movafoon en Smart Moviaduct. Met de Smart Movafoon, een variant van het mobieltje, kunnen carpoolers snel zien met wie zij mee kunnen rijden. De Smart Moviaduct is een verplaatsbaar viaduct waaronder wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden zonder dat het verkeer hiervan hinder ondervindt.

Voorbereiding
WierdeWorldWay heeft zich goed voorbereid op het onderwerp. Zo brachten de kinderen een bezoek aan transportbedrijf Nijhof Wassink en kregen zij uitleg van oud-verkeerswethouder Anthon Sjoers over het verkeersbeleid van de Gemeente Almelo. Zoals: het GPS-systeem, de monorail, moderne informatieborden, enzovoort. Daarnaast bestudeerden zij het verkeer op de A1 en deden zij verkeerstellingen.

First Lego League
De FIRST® LEGO® League (FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar
uitdaagt de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken, aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar verbonden met een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende ‘Challenge’. Alle thema’s gaan over maatschappelijke onderwerpen, zoals: water- en energietekorten en het verkeer.
Dit jaar is het thema Smart Move.

Archief
Terug naar vorige pagina