Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-05-2010  

Ovan Abdullah is mbo-uitblinker 2010!

 

Naast Ovan waren Eline Boswinkel uit Vriezenveen van de opleiding Sociaal Agogisch Werk en Merel Titshof uit Delden van de opleiding SCW-Kunst en Cultuur ook genomineerd. Volgens hun stagedocenten voldeden zij alle drie tijdens hun afstudeerstage aan de gestelde nominatiecriteria: vakmanschap, betrokkenheid, creativiteit, correctheid en doelgerichtheid. Een maand lang voerden de drie uitblinkers in spé campagne om de titel te veroveren. Ze hadden daarvoor posters, filmpjes en een stemwijzer op de ROC-website tot hun beschikking.
De meeste stemmen waren uiteindelijk voor Ovan Abdullah. Deze van oorspong Irakese student en voormalig politiek vluchteling woont sinds 1996 met zijn familie in Nederland. Ovan integreerde makkelijk en al snel kwam zijn liefde voor het modevak tot bloei. In 2006 startte hij met de opleiding Fashion Design aan het ROC van Twente, waar hij tot één van de beste studenten behoort. Stagebegeleider Jan ter Heide licht toe: “Ovan is een beschaafde persoonlijkheid, geïnteresseerd, onderzoekend en staat open voor andere ideeën: op zijn vakgebied een must om ‘een modeontwerperhandschrift’ te ontwikkelen. Daarnaast is hij een echte doorzetter en waanzinnig creatief”.

< In het midden Ovan Abdullah, rechts Eline Boswinkel en links Merel Titshof.

Ovan is diep onder de indruk dat hij mbo-uitblinker 2010 is geworden. Hij koos niet de makkelijkste weg door stage te gaan lopen bij modeontwerpstudio bARBARA i gONGINI in Kopenhagen. Vooral in het begin was het pittig, maar al snel kreeg het bedrijf vertrouwen in hem. En zelfs zoveel dat hij de vrijheid kreeg een deel van de collectie te ontwerpen, die in het najaar in de Deense winkels hangt. “Daar ben ik echt enorm trots op. Ik heb zoveel geleerd, zowel persoonlijk als op m’n vakgebied, en zelfs een eigen vouwtechniek ontwikkeld”, aldus een blije Ovan. En ambitieus als hij is, heeft hij een dezer dagen al intakegesprekken bij diverse modeopleidingen op het hbo.

De verkiezing voor de mbo-uitblinker wordt jaarlijks georganiseerd door de MBO Raad. Doel ervan is te laten zien dat mbo-studenten van grote toegevoegde waarde zijn voor de arbeidsmarkt. Daarnaast hebben afgestudeerde mbo’ers veel mogelijkheden om een passende baan te vinden of om door te studeren. Alle 52 ROC’s in Nederland zijn gevraagd hun eigen mbo-uitblinker op te geven voor de landelijke verkiezing op 8 oktober 2010 in Aalsmeer. Hier wordt als de afsluiting van de 6daagse van het beroepsonderwijs door de MBO Raad de ‘Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2010’ gekozen. Wie weet wordt dat onze Ovan Abdullah……

 

Archief
Terug naar vorige pagina