Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-03-2010  

Reumafonds collecteert 17.837,95 euro

 

Almelo bedankt! Het Reumafonds heeft in Almelo 17.837,95 euro opgehaald tijdens de jaarlijkse collecteweek. Met dit geld kan het fonds nog meer onderzoek doen naar de bestrijding van reuma, zeker nu uit onderzoek in samenwerking met TNO blijkt dat reuma een “volksepidemie”dreigt te worden. Eén op de vijf mensen in Nederland boven de twintig jaar heeft last van een vorm van reuma.
Alle vrijwilligers, collectanten, comitéleden en wijkhoofden, en de Almelose gevers bedankt het Reumafonds hierbij hartelijk.

Tot nu toe is aangenomen dat er ruim 1,5 miljoen mensen één of meerdere vormen van reuma, inclusief artrose hebben. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat het maar liefst 2,3 miljoen mensen zijn boven de 20 jaar. Daarvan hebben 1,3 miljoen mensen last van artrose of slijtage.

Verontrustend.
Het Reumafonds vindt deze nieuwe cijfers verontrustend. Zonder zicht op behandeling of genezing wordt een epidemie en zoveel patiënten kan de zorg straks niet aan. Omdat het Reumafonds geen overheidssubsidie krijgt is het geld dat in Almelo is opgehaald hard nodig voor goed onderzoek en de ontwikkeling van medicijnen om reuma zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Het onderzoek in Nederland is inmiddels van hoog niveau. Nederlandse reumatologen behoren tot de besten ter wereld en zullen zich blijven inzetten om de ziekte te kunnen bestrijden.

Archief
Terug naar vorige pagina