Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-03-2010  

Illegale vetlozing in riool, hulp gevraagd


Foto: FBF
 

Het vermoeden bestaat dan ook dat er misschien illegale lozingen, mogelijk via bijvoorbeeld een rioolput, vanaf de openbare weg worden uitgevoerd. Afvoer van de vetten is aan strenge regels gebonden en deze moeten tegen betaling worden ingeleverd bij daarvoor gespecialiseerde bedrijven. Degene die illegaal loost kan op deze manier geld besparen maar daarnaast het milieu ernstig schade toebrengen.
Het waterschap Regge en Dinkel, de gemeente Almelo en de Politie Twente blijven speuren naar de mogelijke veroorzaker(s) van de lozingen, maar willen tevens graag de steun van de bevolking inroepen om deze illegale vetlozingen te kunnen stoppen. Omdat er een reële kans is dat er vanaf de openbare weg illegaal op het riool wordt geloosd wordt de bevolking gevraagd opmerkzaam te zijn. Het gaat dus waarschijnlijk om het gebied ten noordoosten van Almelo. (Gedeeltelijk Almelo – Aadorp – Maria parochie – Harbrinkhoek – Albergen).

Indien er op een vreemde plaats activiteiten worden waargenomen die kunnen wijzen op illegale lozingen in het riool wordt men verzocht dit te melden. De politie Twente, de afdeling Milieu, is te bereiken via 0900-8844. Anoniem kan dit natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Archief
Terug naar vorige pagina