Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-12-2009  

Dimence als eerste geregistreerd in BIG-register

 

Een multidisciplinair team, gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van complexe persoonlijkheidsproblematiek.
Vrijdag 4 december jl. behaalde zij haar diploma voor de opleiding tot ‘Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg’. In deze opleiding leerde zij om innovaties toe te passen in de verpleegkundige beroepspraktijk om zo behandelmethodes te verbeteren

BIG-registratie
In de gezondheidszorg is de Wet BIG (Beroepsuitoefening Individuele Gezondheidszorg) van grote betekenis. Door de Wet BIG kunnen mensen zicht krijgen op de deskundigheid van een beroepsuitoefenaar. De beroepen die in deze wet geregistreerd worden, hebben een wettelijk beschermde beroepstitel. Vanaf heden mag niemand zich, zonder inschrijving in dit register, ‘verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg’ noemen.

De wet BIG kent twee niveaus van beroepsuitoefening; het basis- en het specialistniveau. De beroepen van verpleegkundige, arts, gezondheidspsycholoog en van psychotherapeut behoren tot dit basisniveau. Psychiater (medisch specialist), klinisch psycholoog (specialist gezondheidspsycholoog) en verpleegkundig specialist gezondheidszorg zijn beroepen op het niveau van specialist.
 

 

Archief
Terug naar vorige pagina