Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-09-2009  

Kleindierenvereniging uit Almelo bestaat 80 jaar


Konijnen, zoals deze kleurdwerg met tan patroon, zijn er te kust en te keur op de fokkersdag van APKV Het Oosten op zaterdag 3 oktober. Foto: Tom van den Berg
 

APKV Het Oosten combineert op de fokkersdag een openbare keuring met een feestavond voor de leden. Het is ditmaal een extra feestelijke aangelegenheid vanwege het 80-jarig bestaan van de vereniging. Bovendien maakt de vereniging een groei door, er hebben zich de laatste maanden diverse nieuwe leden aangemeld. Tijdens de fokkersdag zijn bestuursleden aanwezig om mensen verder te informeren over het houden van kleindieren en de activiteiten van een kleindierenvereniging.
De club kan ook terugkijken op een in sportief opzicht succesvolle historie. Diverse leden hebben zowel nationaal als internationaal hoge ogen gegooid met hun dieren. Zo werd bijvoorbeeld Ronald Jansen die eerder dit jaar een koninklijke onderscheiding ontving, al eens Europees kampioen. En Benno Schurink werd dit jaar benoemd tot erelid van de overkoepelende bond, Kleindieren Liefhebbers Nederland.

Voor meer informatie: www.apkvhetoosten.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina