Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-09-2009  

Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Almelo

 

ALMELO/RIDDERKERK - Fractievoorzitter Bert Kozijn (PvdA) maakte vanavond bekend dat de nieuwe burgemeester uit Ridderkerk komt. Almelo krijgt een vrouwelijke burgemeester van VVD huize, Mevr. J.H.M. Hermans-Vloedbeld. Na een carrière als wethouder te Losser werd zij in 2001 benoemd tot burgemeester van de gemeente Ouderkerk. Ruim twee jaar later, in januari 2004, was zij een van de twee kandidaten voor het burgemeesterschap van Delfzijl. In een referendum op 25 februari van dat jaar gaven de inwoners echter de voorkeur aan haar tegenkandidate Maritje Appel. Sinds september 2004 is zij burgemeester van de gemeente Ridderkerk. (45.000 inw.)

Burgemeester Hermans: ,,Ik voel me zeer vereerd met deze voordracht. De royale steun vanuit de gemeenteraad voor mijn kandidatuur zie ik als een goed vertrekpunt om in Almelo aan de slag te kunnen gaan.'' Naast burgemeester van Ridderkerk is Jon Hermans-Vloedbeld lid van het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam, lid van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, lid van de provinciale Stuurgroep Modernisering Bibliotheekwerk, voorzitter Intergemeentelijke Brandweer - Zuid, voorzitter van het Bestuurlijk Justitieel Overleg in het politiedistrict Feijenoord - Ridderster en lid van de Raad van Advies van de academische werkplaats Cephir.

Voor de burgemeestervacature in Almelo ontving de Commissaris van de Koningin 30 sollicitaties. Onder de sollicitanten - onder wie vijf vrouwen - waren 18 (oud-)burgemeesters. Negen kandidaten vervullen of vervulden een andere fulltime functie in het openbaar bestuur. Drie kandidaten hebben een andere professionele achtergrond. Tien sollicitanten zijn lid van de VVD, 9 van het CDA, 8 van de PvdA, 2 van D66 en 1 van GroenLinks.

Archief
Terug naar vorige pagina