Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-09-2009  

Startfeest Ossenkoppelerhoek a.s woensdag

 

Zo is het wijkteam aanwezig, waar inwoners terecht kunnen voor informatie over op welke manier ideeën voor het verbeteren van de buurt het beste gerealiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld via de wijkwaardebonnen. Ook aanwezig zijn de corporaties St. Joseph en Beter Wonen die aangeven welke verbeterslagen zij in petto hebben voor de wijk. Wijkbewoners uit De Riet vertellen over hun ervaringen met het Buurtbeheerbedrijf, dat ook actief is in de Ossenkoppelerhoek. Verder worden bezoekers van het Startfeest geïnformeerd over diverse mogelijkheden voor energiebesparing.

Programma
Vanaf 13.30 uur is het woensdagmiddag 30 september feest in het winkelcentrum aan het Vincent van Goghplein. Van 14.00 tot 17.00 uur is er een rad van avontuur, waar bezoekers kans maken op het winnen van leuke prijzen. Het officiële startsein wordt om 15.00 uur gegeven door wethouder Schouten, dhr. Martens, voorzitter van het wijkplatform, dhr. Van der Hout namens Beter Wonen en dhr. Kamst namens St.Joseph. Buurtbewoners kunnen tot 14.55 uur hun persoonlijke lot inleveren, waarna om 15.00 uur de winnende loten bekend worden gemaakt. Deelnemers maken kans op bijzondere prijzen als een TomTom en een gesigneerd Heracles-shirt. Het feest duurt tot 17.30 uur.

Preventieplan
Minister Van der Laan heeft onlangs 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de leefbaarheid in de Almelose wijk. Hoofddoel van het preventieplan Ossenkoppelerhoek is het realiseren van een sociale stijging van de wijk en de wijkbewoners. Als het met de mensen in de wijk beter gaat, gaat het met de wijk als geheel beter. Corporaties en Gemeente proberen dit te verwezenlijken door een combinatie van sociale, fysieke en economische maatregelen. En door actief samen te werken met buurtbewoners. Er worden vier thema’s onderscheiden: wonen in een veilige omgeving, persoonlijke groei en ontwikkeling, opvoeden en opgroeien en oud worden in de wijk. Met de extra impuls uit het preventiebudget willen de samenwerkingspartners zo veel mogelijk blijvend resultaat behalen.

Archief
Terug naar vorige pagina