Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-09-2009  

Veel belangstelling voor open dag Vredehof

 

ALMELO - Zaterdag hield Vredehof Uitvaartverzorging b.v., samen met Crematoria Twente en Begraafplaats ‘t Groenedael een Open Dag aan de Willem de Clercqstraat in Almelo.
Wat bij de vorige Open Dag door onverwachte omstandigheden helaas niet door kon gaan, kon nu wel doorgaan, de Uitvaartbus was nu wel aanwezig.
De Uitvaarbus bestaat al een aantal jaren, maar wordt in toenemende mate ingezet. Ook bij Vredehof is dit in het afgelopen jaar al een aantal keren voorgekomen.De Uitvaartbus past helemaal bij de wens van nabestaanden om samen afscheid te nemen, en om de overledene er zo lang mogelijk bij te betrekken en in het midden te houden.
Ook de familie kan zo echt de hele uitvaart samen beleven en invullen.

De Uitvaartbus, een luxe touringcar met alle voorzieningen, biedt de mogelijkheid om de overledene in de bus op te baren en biedt daarnaast de mogelijkheid om ook als naaste familie in de bus mee te reizen. Hierdoor is het dus ook mogelijk om vanuit het uitvaartcentrum samen naar kerk, begraafplaats of crematorium te gaan en daarna met de nabestaanden weer terug te gaan naar de plaats van vertrek.
Hiermee is de bus echt een verlengstuk van de opbaarperiode geworden.

Dat het opbaren een steeds prominentere rol vervult bij het afscheid blijkt wel uit het feit dat Vredehof dit voorjaar in Almelo bij Uitvaartcentrum Vredehof een 3-tal familiekamers in gebruik heeft genomen waar de familie 24 per uur per dag, zonder afspraak, met een eigen sleutel, in de kamer bij de overledene op bezoek kan komen en daar ook onbeperkt kan blijven. De kamers zijn als huiskamers ingericht en bieden ook de privacy en het comfort van thuis, inclusief een eigen keuken, muziekinstallatie, enz. De overledene blijft gedurende de gehele opbaarperiode in deze kamer. Uit de ervaring van het afgelopen half jaar blijkt dat deze kamers aan een grote wens voldoen en heel veel gebruikt worden.

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina