Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-08-2009  

Ook de burgers namen afscheid van Knip

 

ALMELO - De derde dag van festiviteiten rondom het vertrek van Menno Knip als burgemeester van Almelo ging vanmiddag gepaard met een receptie voor de burgerij, verenigingen en organisaties en het gemeentelijk personeel. Verrassender wijze nam ook Dolle Pret-uitbaatster Hennie ter Avest afscheid van burgemeester Knip en ging samen met hem op de foto.
Ter Avest en Knip liggen al jaren in onmin omdat burgemeester Knip volhard in de sluiting van de bovenzaal van Dolle Pret. Ter Avest die al in 2001 in het pand op het bedrijventerrein 't Noordbroek begon, werd verrast door een bestemmingsplanwijziging in 2006. Het college van B&W wil daarom de bovenzaal sluiten en daar voelt ter Avest natuurlijk niets voor. De gemeente legde al voor 30.000 euro aan dwangsommen op.
Zaterdagavond organiseert ze dan ook een Hollendse 'uitzwaai' avond met tal van Nederlandse artiesten om Knip uit te zwaaien. Of de gemeente zaterdagavond handhavend gaat optreden is de vraag?

< Exploitante ter Avest verwijt Knip al geruime tijd dat hij nog nooit de moeite heeft genomen om zelf eens poolshoogte te komen nemen. De vraag luidt dan ook of in de enveloppe een tweetal entreekaartjes zitten?

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina