Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-07-2009  

Almelo wil dwangsommen Dolle Pret vorderen

 

ALMELO - Het Almelose college van B&W heeft dinsdag besloten de opgelegde dwangsommen - 5x 5 = totaal 25.000 euro - aan exploitante/eigenaresse ter Avest van Dolle Pret Almelo BV te gaan vorderen. Nu er een dwangbevel aan zit te komen kan eigenaresse ter Avest naar de bestuursrechter om de dwangsommen aan te vechten. Eerder al poetste de bestuursrechter opgelegde dwangsommen van tafel.
Juridisch adviseur Eshuis is van mening dat de dwangsommen onterecht zijn omdat Dolle Pret Almelo BV qua inrichting aan alle eisen voldoet en de burgemeester niets in de weg staat om een ontheffing te verlenen. Een visie die de bestuursrechter onlangs ook nog nadrukkelijk uitsprak hoewel formeel de exploitatie sinds 2006 niet overeenstemt met het gewijzigde bestemmingsplan. Voor 2006 werd de onderneming en het voorheen gevestigde kartcentrum geen strobreed in de weg gelegd, sterker de gemeente hield er zelfs personeelsfeesten.
Op 29 augustus a.s. organiseert ter Avest als publiek protest zelfs een Hollandse avond waar tal van artiesten aan meewerken en waar symbolisch het vertrek van burgemeester Knip bij de gemeente Almelo wordt onderstreept door Knip massaal uit te zwaaien. De 'woede' van ter Avest richt zich vooral op de vertrekkende burgemeester omdat deze als overbuurman zijnde nog nimmer gehoor heeft gegeven aan tal van uitnodigingen om zelf eens bij het bedrijf te komen kijken. 

< Komt u ook Knip uitzwaaien? vraagt ter Avest het Almelose publiek.

Archief
Terug naar vorige pagina