Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-06-2009  

CSG Noordik draagt steentje bij aan Ruiterdagen

 

‘Met hun bijdrage zijn wij elk jaar weer enorm gered. Het is en blijft moeilijk om voldoende vrijwilligers te werven’, zegt Eddy Schoneveld, medeorganisator van een der grootste hippische evenementen in Europa met ruim 2200 combinaties aan de start en 30.000 bezoekers. Volgens hem is CSG Het Noordik voorloper op het gebied van deze stage. ‘Voor zover ik weet is het uniek in Nederland dat leerlingen van een school helpen op een hippisch evenement’, aldus Schoneveld.
Om leerlingen de gelegenheid te geven stage te lopen tijdens de Almelose Ruiterdagen en tegelijkertijd de organisatie van het evenement voort te helpen, is de stageperiode op de CR aangepast.

CSG Het Noordik zal tijdens de Ruiterdagen goed zichtbaar zijn. Noordikleerlingen zijn herkenbaar aan een rood shirt of blauw windjack, met uiteraard het logo van de school. Bovendien nemen ze Noordikspandoeken en een promotiefilmpje mee van de C. van Renneslaan. Voor de volgende editie is een Noordik-hindernis in de maak, die ontworpen wordt door eigen leerlingen.

Leerkrachten van CSG Het Noordik komen ’s zondags een kijkje nemen tijdens de VIP-dag. Ook ouders worden tijdens het eerste weekend, het ponyweekend, uitgenodigd, zodat ze kunnen zien waar hun kind stage loopt. De leerlingen helpen met allerlei hand- en spandiensten en krijgen zoveel mogelijk verschillende taken toebedeeld.

Stagiaire
Pepijn Rohaan, vierdejaars SDV-leerling liep vorig jaar eveneens stage. Zijn taak was om op bij de stallen de ruiters, die arriveerden, te noteren en de weg te wijzen. ‘De ruiters kregen bij binnenkomst in ruil voor een blauwe bon een baal zaagsel om zo hun stal te kunnen klaarmaken voor hun paard of pony’, vertelt Pepijn. ‘De uitgifte van hooi en stro werd bij ons geregeld. Ik vond het een leuk en spannend evenement en het was een leerzame ervaring. Het mooiste vind ik om mee te lopen in de organisatie en taken te vervullen. Dat maakt de paardensport voor mij interessant.’ Pepijn zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar als vrijwilliger wederom van de partij zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina