Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-06-2009  

Half miljoen toeristen in Almelo in 2008

 

Uit het onderzoek blijkt het volgende:
In Almelo zijn 542.000 personen op bezoek geweest. Zij bezochten ons gemiddeld 3,9 maal, waardoor we in totaal 2.132.000 bezoeken hebben gehad. Ruim tweederde kwam voor funshoppen en gaf gemiddeld € 41,00 uit.

Tweede plaats
Door het NBTC wordt de bezoekersfrequentie van Almelo in vergelijking met andere steden hoog genoemd. Van de 29 deelnemende steden bezet Almelo daarmee de tweede plaats. De Gemeente beschouwt het onderzoek niet als een competitie. Toch is het positief dat Almelo per gemiddelde bezoeker vaker wordt bezocht dan steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht. Een bezoek aan Almelo geeft aanleiding de stad meerdere malen te bezoeken.

Eerste plaats
Funshoppen is de belangrijkste ondernomen activiteit. Van de 29 deelnemende gemeenten staat Almelo daarmee ruim op de eerste plaats.

Meer bekendheid
Funshoppen levert van alle te ondernemen activiteiten het meeste rendement op. Uit een bezoekfrequentie van 3,9 blijkt dat mensen tevreden zijn over het aanbod en de algemene beleving van de stad. Het nodigt Almelo ook uit meer bekendheid te geven aan het grote aanbod van evenementen, cultuur en wandelroutes.

Naschrift red.: De tekst is een persbericht van de gemeente Almelo


Rapport toerisme steden 2008

Archief
Terug naar vorige pagina