Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-05-2009  

Leerlingen Noordik scoren op Eureka! Cup

 

Twee groepen brugklassers, een groep tweede en een groep derde klassers deden mee aan een landelijke ontwerpwedstrijd voor scholieren. De afgelopen maanden hebben zij zich voorbereid in het natuurkunde kabinet onder leiding van Alex Noordmans , docent scheikunde, en Erik Jansen, Toa natuurkunde. Zij werden bijgestaan door leerlingen uit 3 en 4 VWO, die met name het proces begeleidden.

Uniek ontwerp
De opdrachten in de wedstrijd waren maatschappelijke vraagstukken rond het thema energie, opgesteld door de overheid en het bedrijfsleven. De groep brugklassers, met de opdracht ‘High Voltage Transport’ moesten een nieuw soort hoogspanningsmast ontwerpen. Zij mochten naar de eindronde en werden geroemd door de jury om hun unieke ontwerp.

De derdejaars groep (‘Downhill vehicle’) kwamen tot drie keer toe vlakbij de roos. Helaas voor hen waren er twee teams (van de 26) die nog nauwkeuriger konden remmen. De overige twee groepen konden helaas niet door dringen tot de eindronde.

Slotavond
Wie met eigen ogen wil zien wat de leerlingen van CSG Het Noordik hebben ontworpen, ontwikkeld of gemaakt, is welkom op de slotavond MGT op woensdag 10 juni.

Deelnemers:
Blue energy: Daan Allaerts, Martijn Martens, Robert Hamberg
High Voltage Transport: Jens van der Beek, Robert Klaassen, Stefano Goossen
Wind to energy: Thierry Pol, Karst de Boer, Jesse van der Burgh
Downhill vehicle: Gido Drent, Arnout Kuipers, Jorn Eerhard, Nathan Blankert
Extra begeleiders: Bas Jacobs, Ruben Keijzer, Dennis Roelofsen


 

Archief
Terug naar vorige pagina