Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-05-2009  

Almelo in debat over profiel nieuwe burgemeester

 

Ook passeert de campagne nog eens de revue, met een impressie van gefilmde interviews met Almeloërs. De uitkomsten van de enquête worden onthuld en toegelicht. Dan volgt een verdiepingsslag en gaan de deelnemers aan 10 verschillende tafels in debat. Dit gebeurt aan de hand van de volgende thema’s: sport; onderwijs; jongeren; veiligheid; economische ontwikkeling; duurzame stad; wonen; kunst, cultuur en toerisme; zorg en welzijn; bereikbaar Almelo.

Onder leiding van Peter Schoof krijgen de deelnemers aan de debattafels het woord en kunnen beargumenteren waarom zij bepaalde kwaliteiten belangrijk vinden vanuit het thema dat hun na aan het hart ligt. De uitkomsten worden met hulp van Dick Webbink en de zaal ‘vertaald’ naar gewenste kwaliteiten per thema. Het aantal plaatsen per tafel is beperkt; deelnemers die op tijd komen, maken dus de meeste kans op indeling bij de thematafel van hun voorkeur.

De avond begint om 19.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis. U bent van harte welkom.

Programma
19.00 uur: Inloop met koffie en thee
19.15 uur: Welkom, toelichting campagne, en presentatie resultaten enquête
19.45 uur: Start debat onder leiding van gespreksleider Peter Schoof, bekend van RTV Oost
21.30 uur: Afsluiting met hapje en drankje

Deelnemers hebben de primeur want zij krijgen als eerste de voorlopige uitslag van de burgemeestersenquête te horen op donderdag aanstaande. De uitkomsten werden verkregen via www.zonburgemeesterwilalmelo.nl en de verspreiding van een enquêteflyer.

Tal van raadsleden hebben op 23 en 30 april stevig campagne gevoerd in de straten van Almelo. De enquête op de campagnesite www.zonburgemeesterwilalmelo.nl kan nog tot en met 7 mei worden ingevuld. Op 8 mei sluit de campagne. De definitieve resultaten worden op de website gepubliceerd zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum uiterlijk op 9 mei.

 

Archief
Terug naar vorige pagina