Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-04-2009  

Opnieuw dwangsom voor 'Dolle Pret'


Ook Jannes trad op toen de gemeentelijke 'telploeg' het aantal bezoekers controleerde
 

ALMELO - De gemeente Almelo heeft per brief aan de exploitante van uitgaanscentrum 'Dolle Pret' op bedrijvenpark 't Noordbroek opnieuw een dwangsom aangekondigd van 5000 euro per overtreding - met een maximum van 10 - wanneer zij in de benedenruimte weer 'Hollandse Avonden' met artiesten organiseert. Volgens de visie van de gemeente mogen er uitsluitend in de bovenzaal feestjes georganiseerd worden.
Exploitante ter Avest beschikt over een volledig brandveiligheidsrapport van de brandweer waarin de aantallen bezoekers zijn vastgelegd voor de benedenruimte en bovenzaal. De gemeente beroept zich op het bestemmingsplan dat overigens jaren later gewijzigd is nadat ter Avest de exploitatie was gestart. Zij beroept zich op het overgangsrecht. Juridisch adviseur Eshuis verwijst de visie van de gemeente naar het rijk der fabelen omdat er juridisch sprake is van één horeca-inrichting en bovendien in de wet is vastgelegd aan welke eisen een inrichting moet voldoen. De brandweer kan controleren of aan die eisen wordt voldaan en dat is bij 'Dolle Pret' zeker het geval in tegenstelling tot het door de gemeente zelf geëxploiteerde wijkcentrum De Schelf zo beweert Eshuis.
De gemeente legt de dwangsom op voorhand niet tot uitvoering tot de bestuursrechter mogelijk in beroep een uitspraak heeft gedaan. Diezelfde gemeente laat steeds vaker horeca gerelateerde exploitaties toe op bedrijfsterreinen zoals onlangs Stars Fittness aan de Virulyweg. Ook Dansschool Elkerbout wil zijn nieuwe dansschool vestigen aan de Virulyweg. Alle bedrijfsgebouwen aan de Virulyweg zijn feitelijk gebouwd in strijd met het vigerende agrarische bestemmingsplan.

Archief
Terug naar vorige pagina