Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-03-2009  

Kleintjens nieuwe brandweercommandant Almelo

 

Kleintjens is straks ook verantwoordelijk voor het programma Veilige Stad voor integrale veiligheid. Zijn afdeling Veiligheid en Hulpverlening bestaat uit de complete brandweer veiligheidsketen, veiligheids- en rampencoördinatie en bijzondere wetten.

Veiligheidsregio
Kleintjens, nu nog brandweercommandant van de Gemeenten Oegstgeest en Teylingen, kiest voor Almelo in een uitdagende fase. Almelo werkt al verregaand samen met de brandweer van de Gemeente Twenterand in het cluster Twente Noord. Als afdelingshoofd gaat Kleintjens zich namens Almelo ook actief bezighouden met de doorontwikkeling van de regionale brandweerorganisatie in de veiligheidsregio Twente.

Omgevingsvergunning
Een andere belangrijke ontwikkeling voor Kleintjens is de invoering van de Omgevingsvergunning. De WABO (wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) wordt ingevoerd per 1 januari 2010. Dan gaan vijfentwintig vergunningstrajecten rond bouwen, slopen, monumenten, wonen, en milieu op in één nieuwe vergunning, de omgevingsvergunning. Dat geldt ook voor de huidige gebruiksvergunning en gebruiksmelding. Tevens zal sprake zijn van een bundeling van toezichtstaken en handhavingstaken.

De in Heerlen geboren Kleintjes studeerde Bedrijfskunde aan de UT en startte bij deze universiteit ook zijn carrière. Daarna was hij onder meer bestuursadviseur van de Regionale Brandweer Eemland en vervolgens hoofd van de brandweeralarmcentrale in Utrecht. Daarna werd hij brandweercommandant van Oegstgeest, Voorhout, Sassenheim en Warmond. Kleintjens volgde onder meer de opleidingen Hoofdbrandmeester, Commandeur en Master of Crises and Disaster Management. Kleintjens woont momenteel nog in Rijnsburg, maar verhuist binnenkort naar Almelo.

 

Archief
Terug naar vorige pagina