Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-03-2009  

Gemeente Almelo verbetert dienstverlening

 

Almelo geeft Antwoord
De uitvoering van het programma Almelo geeft Antwoord is halverwege en in volle gang. In 2007 en 2008 is het programma intern voorbereid. In 2009 en 2010 ligt het accent op zorgen dat burgers ondervinden dat de gemeente Almelo haar dienstverlening, conform de collegedoelstelling, verbetert.
Zes van de zeven doelstellingen liggen op schema; de realisatie van de doelstelling klantcontactsysteem blijft achter. Oorzaak van de vertraging heeft te maken met de spanning tussen ambitie en de financiële middelen.

Klanttevredenheid
Almelo scoort in de benchmark Publiekszaken onverminderd goed en stond de afgelopen vijf jaar in de landelijke top tien op het gebied van klanttevredenheid. Het cijfer voor klanttevredenheid (deskundigheid, vriendelijkheid en uitstraling) ligt substantieel hoger dan het landelijk gemiddelde van deelnemende gemeenten. De geleidelijke daling in het totale cijfer is te wijten aan externe factoren. Veel gemeenten hebben bijvoorbeeld een nieuw stadhuis gebouwd met volop parkeergelegenheid en openbaar vervoermogelijkheden waardoor de vergelijking met de gemeente Almelo minder positief uitvalt. De burgemeester rapporteert in het burgerjaarverslag ook jaarlijks over publieksdienstverlening. Deze week vindt het klanttevredenheidsonderzoek plaats in de hal van het Stadhuis. Bezoekers wordt gevraagd wat ze vinden van de dienstverlening. De burgemeester rapporteert ook dit jaar in het burgerjaarverslag over publieksdienstverlening.

Tipkaarten
Dienstverlening in Almelo ontwikkelt zich in Almelo stap voor stap. Almelo is goed op weg, getuige het relatief lage aantal klachten (zeventig) in relatie tot het aantal klantcontacten. Toch kan het altijd beter. Suggesties zijn van harte welkom via de tipkaarten in de hal van het Stadhuis, via telefoonnummer 0546 54 1111, of via het e-loket op internet.

Archief
Terug naar vorige pagina