Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-03-2009  

Voorjaarsconcert Wilhelmina met De Telgenborch

 

ALMELO - Vanavond vond in Het Noordik (locatie Haghoek) het voorjaarsconcert plaats van de Christelijke orkestvereniging Wilhelmina. Dit concert - met medewerking van leerlingen van de basisschool 'De Telgenborch' - was de afsluiting van een muzikaal project waaraan de leerlingen de afgelopen weken deelnamen.

In een volle zaal sprak stadsomroeper René Coúpée de kinderen en ouders toe, en leidde hij het orkest - onder leiding van dirigent Martijn Blaak - in. De gespeelde liederen klonken de kinderen bekend in de oren. Deze waren van o.a. 'The Lion King', 'The Simpsons' en 'The A-Team'.

Na deze liederen mochten de leerlingen - samen met het orkest - 'Wieger Wordt Wakker' opvoeren. Dit muziekstuk gaat over Wieger, een jongen die droomt van zijn eerste trompetles. Hij maak in zijn dromen van alles mee, maar zal hij op tijd wakker zijn om op zijn droominstrument te spelen?

In ieder geval hebben de leerlingen kennisgemaakt met de muziek-instrumenten en werd hier na afloop nog even mee doorgegaan.

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina