Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-12-2008  

Geen nieuwjaarsfeestje jongeren in De Schelf

 

ALMELO - Vernieling en brandstichting in de oudejaarsnacht van 2006 op 2007 waren de aanleiding om tijdens de jaarwisseling 2007-2008 in het wijkcentrum De Schelf een nachtelijk feest te organiseren voor jongeren. Het feestje kostte een bom duiten reden voor raadslid Stork (ALA) destijds vragen te stellen, want een rekensommetje leerde hem dat de gemeente maar liefst 23.000 euro - 600 euro per bezoeker - had neergeteld om de 'raddraaiers' van de straat te houden.
De PvdA noemde destijds het feestje desondanks nog een succes, maar wethouder Schouten liet vorige week weten dat er geen vervolg komt. Als reden werd o.a. gegeven dat te weinig jongeren werden bereikt.
Ook de bijkomende organisatorische kosten van SCOOP en extra bewakingskosten hakten er toen fors in in verhouding met de nog geen 40 bezoekers. De 'drooglegging' wat alcohol betreft, vanwege het ontbreken van een drank & horecavergunning voor De Schelf, zal wel het laatste zetje hebben gegeven om geen jongerenfeest te organiseren.

Archief
Terug naar vorige pagina