Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-11-2008  

Overweg Rietstraat tot 6 december gesloten

 

ALMELO - De spoorovergang aan de Rietstraat blijft nog tot zaterdag 6 december gesloten voor autoverkeer. De reden voor de langere afsluiting ligt volgens Prorail aan de slechte kwaliteit van de ondergrond, die opnieuw moet worden gefundeerd.
Aan de Rietstraat wordt de overweg voorzien van dubbele automatische overwegbomen (ADOB) voor zowel het autoverkeer als voor voetgangers en fietsers. Bij een ADOB wordt via een elektronisch oog in de gaten gehouden of bij het sluiten van de bomen zich nog 'overstekers' binnen de slagbomen bevinden. Is dat het geval, blijft automatisch één boom omhoog staan als 'ontsnappingsroute'. AlmeloNieuws nam er een kijkje.

Ook de overweg aan de Violierstraat is door autoverkeer slechts uit de richting Schoolstraat - Violierstraat te gebruiken. Deze overweg krijgt een ongelijkvloerse kruising met de aanleg van het Verdiept Spoor. Prorail is bij de toeritten naar de verdiepte bak bezig om de tijdelijke damwanden tussen het noodspoor en de verdiepte bak te verwijderen. In dat verband is er geen treinverkeer tot maandagochtend 31 december om 05.00 uur.
In Hengelo wordt tegelijkertijd het emplacement en omgeving onderzocht op bommen i.v.m. de vernieuwing van het gebied rondom het station. De NS zet bussen in tussen Almelo en Hengelo.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina