Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2008  

Bezwarencommissie deelt weer een 'tik' uit

 

ALMELO - Vorige week meldde het college van B&W dat het niet van zins is te wachten met het kappen van 120 bomen in het gebied Nijrees - noord. Als argumentatie gebruikte het college dat anders mogelijk schadeclaims van projectontwikkelaars tot de mogelijkheden behoorden en ook bij een aangepast kappen het aantal geprojecteerde woningen niet gehaald zou kunnen worden. Deze mening van het college werd verkondigd ondanks de wetenschap dat er nog bezwarenprocedures tegen de bomenkap liepen.

De gemeentelijke bezwarencommissie heeft nu echter amper een week later negatief geadviseerd en vindt dat het college de aan zichzelf verleende kapvergunning moet intrekken om geen onomkeerbare situatie te laten ontstaan. 

Feitenlijk is het college van B&W nu bij meerdere bezwaren voor de zoveelste keer in 'onmin' geraakt met de gemeentelijke bezwarencommissie zodat redelijker wijze betwijfeld kan worden of het college van B&W zich wel realiseerd dat er in dit land wettelijke procedures bestaan. Zo werd door de commissie het college van B&W ook al in bezwaren van kinderspeelparadijs 'Dolle Pret' en Restaurant 'De Rechter' in het ongelijk gesteld. Ook de afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Almelo stelde in beide laatste zaken het college van B&W in het ongelijk bij het opleggen van dwangsommen. Ook de provinciale Ombudsman hield onlangs een 'besloten' zitting t.a.v. de weigering van een Evenementenvergunning op Koninginnedag voor de exploitante van Restaurant 'De Rechter'. In deze procedure is nog geen uitspraak voorhanden.

Kijk ook onder Politiek Almelo - antwoordt B&W op vragen bomenkap PvdA

Archief
Terug naar vorige pagina